Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@03:54:32 GMT

سوابق هسته‌ای شرم‌آور آمریکا در جزایر مارشال

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۹۱۶۴

سوابق هسته‌ای شرم‌آور آمریکا در جزایر مارشال

آمریکا در دوران جنگ سرد ۶۷ آزمایش در جزایر مارشال انجام داده و ساکنان این جزیره را در معرض تشعشعات خطرناک قرار داده است.

به گزارش مشرق، برخی از سیاستمداران در آمریکا در حال بررسی عذرخواهی رسمی از ساکنان جزیره مارشال، بابت انجام آزمایش‌های هسته‌ای در این جزیره در دوران جنگ سرد هستند.

جمهوری جزایر مارشال یک کشوری جزیره‌ای کوچک در اقیانوس آرام است که بین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ محل انجام بیش از ۶۵ آزمایش مرتبط با جنگ‌افزارهای هسته‌ای توسط دولت امریکا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند هفته پیش، چند نفر از اعضای کنگره آمریکا قطعنامه‌هایی معرفی کردند که چنانچه به تصویب نهاد قانونگذار آمریکا برسد دولتمردان این کشور را به عذرخواهی رسمی از مردم جزایر مارشال موظف می‌کند، مردمان کشوری که به دلیل آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا و دفع زباله‌های هسته‌ای رادیواکتیو به انوع بیماری‌ها مبتلا شدند.

«کاتی پورتر»، نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا که یکی از این قطعنامه‌ها را معرفی کرده گفته است: «دولت ما از جزایر مارشال مثل خوکچه‌های هندی برای بررسی اثرات تشعشعات هسته‌ای استفاده کرد و این جزایر را به مکانی برای دفن زباله‌های هسته‌ای تبدیل کرد.»

جزایر مارشال  وسط اقیانوس آرام و در غرب قاره آمریکا واقع شده؛ کشوری کوچک شامل ۵ جزیره زنجیره‌ای کوچک و ۲۹ مجمع‌الجزایر کوچک‌تر. جمعیتش هم حدود ۶۰ هزار نفر است. این کشور در چند قرن گذشته مدام میان استعمارگران دست‌ به ‌دست شد و در جنگ جهانی دوم افتاد دست ژاپن و بعد هم آمریکا.

آمریکایی‌ها می‌خواستند بمب‌های اتمی آزمایش کنند و به نظرشان آمد که چه جایی بهتر از وسط اقیانوس. به همین دلیل در فاصله ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ میلادی ۶۷ آزمایش در جزایر این کشور انجام شد که موجب شد برخی جزایر کوچک‌تر به کلی ذوب و نابود شوند.

به مردم جزایر هم گفته بودند دارند آزمایش‌های علمی انجام می‌دهند و گفته بودند بعضی جزایر را تخلیه کنند و بروند به جزایر دورتر. آزمایش‌ها که شروع شد، بلاهای جدید ناشی از رادیواکتیویته بمب‌های هسته‌ای و هیدروژنی از راه رسید و آزمایش‌ها که تمام شد، تازه معلوم شد این بلاها رفتنی نیستند و بخشی از کشور کوچک جزایر مارشال به‌کلی غیرقابل سکونت شد.

تخلیه بومیان از یک جزیره در جزایر مارشال  برای آزمایش بمب اتمی

آمریکا همان‌موقع که آزمایش هسته‌ای انجام می‌داد، اعلام کرد که ۲۵۰ نفر در معرض مواد رادیواکتیو قرار گرفته‌اند، اما این فقط آغاز ماجرا بود. مردم جزایر مارشال بیش از ۶۰ سال است که با مشکلات مزمن نظیر بیماری‌های ناشناخته، سقط جنین، بیماری‌های مرتبط با تیروئید، لوسمی و انواع سرطان مواجهند. بخش‌هایی از این کشور نیز به‌کلی خالی از سکنه شده است. جزایر مارشال پیش از ورود آمریکایی‌ها کشوری زیبا بود با مردمی بومی در پهنه پاک و بیکران اقیانوس آرام؛ «زیبای آرام» بود. اما حالا یکی از آلوده‌ترین نقاط جهان از نظر رادیواکتویته محسوب می‌شود. سال ۱۹۹۰ سرانجام ساکنان این کشور کوچک و آرام از آمریکا استقلال گرفتند.

آمریکا علاوه بر این، از مردم جزایر مارشال به عنوان موجودات آزمایشگاهی هم استفاده کرده. در دوران جنگ سرد، آمریکایی‌ها خاک یک سایت آزمایش هسته‌ای در ایالت نوادا را به این جزایر آورده و در آنجا بدون اطلاع ساکنان جزیره سلاح‌های مرگبار بیولوژیک آزمایش کردند.

«ادوارد مارکی»، سناتور ایالت ماساچوست می‌گوید: «مدت‌ها پیش باید از مردم جمهوری مارشال به دلیل میراث زیان‌بار آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا عذرخواهی می‌کردیم.»

برنامه هسته‌ای آمریکا، یکی از پرهزینه‌ترین برنامه‌های هسته‌ای دنیا بوده است. طبق برآورد، آمریکا بین سال‌های ۱۹۴۰-۱۹۹۶ حداقل ۵.۵ تریلیون دلار صرف برنامه تسلیحات هسته‌ای خود و به روز کردن آنها کرده است. آمریکا همچنین با انجام ۱۰۵۴ آزمایش هسته‌ای، رتبه اول آزمایش‌های هسته‌ای انجام شده را داراست. پس از آمریکا کشورهای روسیه (شوروی سابق) و فرانسه، به ترتیب با ۷۱۵ و ۲۱۰ آزمایش هسته‌ای در رده‌های دوم و سوم قرار دارند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت ایالات متحده آمریکا آمریکا تسلیحات هسته ای کنگره امریکا مشرق کنگره آمریکا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت آزمایش های هسته ای آزمایش هسته ای جزایر مارشال مردم جزایر آزمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۹۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»

در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» مسابقه ای با عنوان « سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو» برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در این مسابقه شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان شبکه آزمایشگاهی توانا و دبیران دانش‌آموخته‌ رشته‌های مرتبط با علوم و فناوری نانو مانند زیست، شیمی و فیزیک می‌توانند با انجام آزمایش «سنتز سبز نانوذرات به کمک عصاره لیمو» در بیست و دومین مسابقه ماهر شرکت کرده و برنده گرنت آموزشی به ارزش 10 میلیون ریال شوند.

این مسابقه در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» طراحی شده است. علاقمندان تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه فرصت دارند فیلم آموزشی بر مبنای محتوای آزمایش مورد نظر بسازند و به شماره ۰۹۲۱۹۵۶۳۷۳۱ در پیام‌رسان شاد ارسال نمایند.

فیلم آموزشی با فرمت MP4 که حداقل و حداکثر زمان آن به ترتیب ۴ و ۸ دقیقه  تهیه شود. داوران پس از بررسی آثار دریافت شده براساس موارد زیر به آن‌ها امتیاز داده و فیلمی که بیش‌ترین امتیاز را کسب کند به عنوان فیلم برنده انتخاب می‌شود.

انجام آزمایش:
بیان تئوری
بیان مراحل آزمایش
انجام کامل مراحل آزمایش و نمایش آن
نشان‌دادن و بیان نتیجه
پاسخ به سوالات انتهای دستور کار

خلاقیت:
بیان جذاب تئوری و ساده‌سازی آن برای دانش‌آموزان
استفاده از مدل آموزشی و یا فیلم و تصویر مرتبط با آزمایش

صوت و تصویر:
کیفیت صدا و تصویر
استفاده از افکت و جذابیت بصری

سایر نکات:
معرفی کامل خود و مرکز و آزمایش مورد نظر
رعایت بازه مناسب
درج لوگو باشگاه و مرکز در فیلم

آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی می‌توانند با استفاده از حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مواد مورد نیاز را تهیه و با انجام آزمایش در مسابقه شرکت کنند. برای اطلاع از نحوه برخورداری از این حمایت اینجا کلیک کنید.

بنابر اعلام ستاد نانو، به تمامی شرکت‌کنندگان در این مسابقه گواهی شرکت در مسابقه اعطا می‌شود و فیلم آموزشی برگزیده در سایت باشگاه نانو در صفحه «مسابقه ماهر» قرار می‌گیرد.

شرکت در مسابقه ماهر موجب کسب امتیاز ویژه در ارزیابی آزمایشگاه‌های عضو شبکه توانا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد